Hjertecaféer

En Hjertecafé opstår spontant når mennesker mødes fysisk, ansigt til ansigt og snakker med hinanden og skaber hjerterelationer.

Nogen vælger at mødes igen og kalde det en Hjertecafé. Der er ingen fast form på en Hjertecafé. Hjertecaféer skabes som værter og deltagere rundt i landet ønsker at det. Klik på kort billedet for at finde en Hjertecafé nær dig.

Klik på kortbilledet for at finde en Hjertecafé nær dig.

Hjertecaféer opstår som blomster der popper op rundt i landet. De har deres eget liv og skaber deres egne hjerteidéer og hjertenetværk. Det får hjertefrø til at spire lokalt og blive til lokale Hjerteblomster der spreder frø. Mange tillids- og sjælsforbundne hjerteblomster medvirker til at skabe den smukke foranderlige verden vi lever i.

Forskellighed, uafhængighed og næstekærlighed skaber hjertenetværkets rødder og hjerteenergi. Det er dét, som gør netværket trygt, stærkt og rigt.

Netværkets hjerteblod er gensidig respekt for forskellighed, værdsættelse af alles evner og ydelser og tillid til hverandre. Hjertemennesker er mennesker der tager ansvar for egne liv og for hverandre, gennem handling der hjælper os selv og hverandre.

Derfor gør vi os umage for at støtte hinanden og ikke lade de drivende ildsjæle trække læsset og køre trætte, som det ellers ofte kan ske. Vi er åbne for at lære fra hverandre og vi yder for os selv og for hverandre. Fordi det er gennem at lære, yde, skabe og give vores bidrag, at vi eksisterer og opnår den værdsættelse og tillid som giver os den selvværd og styrke som gør os hver især til stærke individer der i samlet flok kan løfte hverandre og forandre verden. Man skal yde for at nyde, men i alt vi gør, gør vi en stor indsats for at gøre ydetid til nydetid.

Vi vil smile, le og leve livet!

Kat’s kunstnerværksted i Ebeltoft var en periode en åben Hjertecafé. Der var to stole og et lille Cafébord ved hendes kunstnerværksted, hvor hun udstillede sin kunst og arbejdede når hun var hjemme og det var godt vejr.

Besøgende og forbipasserende kunne sætte sig ned og få en snak med hende eller hinanden mens Kat arbejdede.

Den åbne Hjertecafé ved Kat’s kunstnerværksted

De sociale medier (og meget andet i samfundet) har i mange år fået mange mennesker til at være kolde, fjerne og frygtsomme for hverandre. Formålet med Hjertecaféer er at jage kulde og frygt bort ved at skabe hjerterum med tillid, varme, smil og tryghed ved samværet med andre mennesker.

Midsommerfest fest i Ebeltoft – her blev frøet til Hjertecaféer født.

I løbet af sommeren var Kat vært for flere arrangementer. Hun afholdt Sønderjysk kaffebord og Midsommerfest i sin have. Der kom “Hjerte og Hænder” for at hjælpe med forberedelser og gæsterne medbragte forskelligt mad og drikke til deling. Nogle gik en tur, andre blev tilbage og lavede bål og mad og snakkede før et inspirationsindlæg efter den fælles spisning.

Midsommerfesten var et skønt arrangement, der har ført til mange nye tillidsvenskaber og fødte det hjertefrø der voksede til en Hjerteblomst og siden har spredt frø der er blevet til et hjertenetværk med Hjertecaféer, Hjertekartofler og mange andre spirende hjerteidéer og hjerteinitiativer rundt i landet.

Hjertecafé er et Hjertefrø. Klik på billedet for at se flere Hjertefrø.