Hjerterejse start tirsdag d. 14.9 kl. 11 i Kolding

Vil du med på en Hjerterejse der starter på tirsdag 14.9 kl. 11 i Kolding?

Vi er til start en pige på 2 år, en dreng på fire år, en ung mor på 32 og en midaldrende mand på 52. Mandag tilgår også en dame på 79. Vi er forskellige, men vi er alle børn i hjertet og af hjertet og vi rejser med hjerte, hoved og hænder.

Vi giver gerne en hånd med, hvor vi kommer frem og fortæller gerne historier, laver lege mm. Og er der interesse kan vi også holde foredrag.

Og vi vil gerne besøge dig – eller rejse sammen med dig. Den første del af hjerterejsen slutter fredag, men, går den første tur godt, så starter hjerterejsen igen mandag, med første mål i Aarhus og vil derfra vare i mindst en uge og gå over Aarhus, og derfra mod Vest og Nord til ”Hjerte Oasen” i Løgstør. Det kan dog være med udskiftning i, hvem der er med på rejsen.

Men en Hjerterejse, hvordan skal det forstås? Hvad er formålet, hvad er planen? Dit hjerte ved det måske allerede lige så godt som vi. For det er hjerters hjertefrø der styrer rejsen. Hjertefrø vi møder i de mennesker vi møder, eller hjertefrø der kommer flyvende til os og viser os vej til de hjertestier, hjertespirer og hjerteblomster vi vil møde på rejsen.

Hjertefrø er hjerteidéer. De fødes af næstekærlighedens hjerteenergi og kan opstå i alle hjerter. Nogle bliver til Hjertespirer. Nogle visner og forsvinder eller forvandles, andre sætter rod og vokser. Hjerterejsende er som naturens fugle der samler og spreder Hjertefrø. Nogle frø bliver til Hjertespirer og bliver til små hjerteblomster. Blå anemoner, der vokser frem i skovbundens mørke skygge, under skovens høje træer.

Hjerteblomsterne skaber usynlige hjertestier der oplyses af små hjertelys. Hjertestierne fører til små og store hjerterum, under eller over jorden, oplyst og opvarmet af samhørighedens varme hjertelys.

Samhørigheden skaber hjerteenergi, og der skabes hjerterødder. De spreder sig i skovbundens muld, og forbinder skovbundens hjerteblomster i et netværk, forbundet med alle skovens rødder og planter.

Når Hjerteblomsternes rodnet forbindes skabes fællesskabets samhørighed. Samhørigheden skaber Hjertets magi. Ensomhed bliver til samhørighed, mismod bliver til mod, mistillid bliver til tillid, svaghed bliver til styrke, stilstand bliver til bevægelse, vand bliver til vin. Der opstår velstand og trivsel og afmagtens og håbløshedens mørke forvandles til handlingens og håbets lys.

Du behøver ikke at rejse for at komme med på Hjerterejsen. Du er også med, hvis hjerterejsen kommer til dig.

Du kan invitere til besøg hos dig eller tilbyde ting, rum eller tid, som hjertets magi kan forvandle til varme, tryghed, mæthed, frihed og bevægelighed. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at rejse med.

Vi starter rejsen i én bil. Den har anhænger træk, men vi har hverken anhænger eller campingvogn. Derfor søger som vores første mål, at besøge et næstekærligt hjerte i Kolding området tirsdag ved frokosttid, som gerne vil give en stykke brød og låne os en stor trailer eller en campingvogn frem til lørdag morgen.

Det næste mål vi søger, er at besøge et næstekærligt hjerte som vil give eftermiddagskaffe og har nogle brugbare genbrugs bytteting i overskud, som vi kan have i bil, på trailer eller i campingvognen. Det kan være noget vi kan bruge på hjerterejsen, eller noget vi bringe videre og bytte til andre ting eller til mad, drikke og hjerterum på hjerterejsen. Vi kalder det ”De rejsende hjerters genbrugs & byttebørs”.

Det tredje mål vi søger, er et sted som vil give et hjertemåltid tirsdag ved aftensmads tid, og også vil tilbyde hjerterum til overnatning til mor og børn, samt morgenmad. Gerne et hjem med andre børn eller et bedsteforælder hjem med kærlighed til børn. Er der også hjerterum til en midaldrende mand, vil det være fint, men det er ikke en nødvendighed.

Onsdag og torsdag og videre frem er ikke besøgsmåls planlagte, men det vi søger er:

  • Alle der har noget tilovers som kan indgå på byttebørs om som kan være til værdi for os eller andre
  • Private og selvstændige erhvervsdrivende som har rum og interesse om at skabe Hjertecaféer og/eller distribuere Hjertekartofler mm.
  • Landmænd, gartnerier mm, som frembringer kartofler, grøntsager, frugt og andet mad, som kan bestilles og købes og bringes til de hjerter vi besøger og til hjertecaféer. Der må gerne kunne bestilles større partier.
  • Næstekærlige hjerter, som har uudnyttet plads, som kan anvendes til oplagring af genbrugsting m.v. til lokale genbrugs- og byttebørser
  • Private og selvstændige erhvervsdrivende som vil tilbyde Hjerteskatte i form af ting eller gavekort til Hjerteskattejagter
  • Vi søger også steder, der er velegnede til afholdelse af Hjertemarkeder, samt steder, hvor der er mulighed for fælles ”Hjertekontor” for ”Hjertetalenter”.
  • Vi har et konkret Hjerteprojekt om at skabe et eksperimentarium for omdannelse af bure, render, bygninger mm på de tomme Minkfarme til mange spændende ting, bl.a. lodrette Hængende Haver, bæredygtigt genbrugsbyggeri og kunst, så vi vil meget gerne besøge tidligere minkavlere
  • Vi rejser også med et Hjertefrø om at skabe ”Hjerteskoler” for børn af alle aldre, med inddragelse af både forældre og bedsteforældre og hvor gamle dage og læren om at leve i, med og af naturen er ligeså vigtigt som boglige færdigheder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Top